maj 5, 2020

maj 5, 2020 0 av Din Kalla

5-6:an

Det är ett rum klart i skolan. Det är klassrummet på nedervåningen, direkt till höger när du kommer in genom ytterdörren. Det stod klart i augusti 2018. Det är den lokalen som blir själva kurslokalen, samlingslokalen… Jag säger ”femsexan”… Det var där årskurs 5-6 hade sitt klassrum när skolan var i bruk. Om det var mycket saker på övervåningen, där jag nu renoverar…så var det inget jämfört med detta rum.

Bilder från 5-6:an innan jag påbörjade renoveringen.

Det var en del att göra där. Bara att städa tar tid. Att sortera- vad ska vara kvar/vad kan vi ha användning för och vad är rent skräp. Det gäller att gå fram försiktigt, så inget hamnar i fel hög. Mycket hade jag ingen aning om, det var saker som kanske inte hade så stort värde räknat i pengar- men i minnen som inte går att värdera. Stort som smått. Jag har lärt mig mycket på denna resa, som jag är tacksam för. Att ta det lugnt, ha tålamod och se möjligheterna med det som finns. Det är stort lärande ❤

Taket.

Det var mycket att göra i taket. Skrapa bort färgflagor och måla. Jag gick över hela taket fem varv innan det var färdigt. Det gick inte att skrapa trärent, det skulle bli ett alldeles för stort projekt, så jag tog endast bort all lös färg, tätade sprickor för att sedan måla. Jag tycker det är lite charmigt med färgmönster i taket. Återstår att se hur väl jag gjort jobbet- hur länge färgen håller. Det håller än iallafall- två år senare.

Nymålat tak.

Ett av det stora fönstren tog vi bort för att sätta in en altandörr. Jag såg framför mig en ordentlig altan med fantastisk utsikt och kvällssol. Så, en dag hade jag några som gärna hjälper till- på plats, och gjorde slag i saken…

Börjat lossa fönstret.

Återigen, gå försiktigt fram för att inte ha sönder något som kanske går att återanvända.

Altandörren på plats.
Påbörjat altanbygget.

Som sagt, detta jobb gjordes redan 2018. Men jag vill gärna visa delar av den processen också. Fortsättning följer.

Kram// Åsa ❤