april 2, 2020

april 2, 2020 0 av Din Kalla

Ljuset vägleder…

När jag planerade att göra sovrum/kök av klassrum 3-4 så var första tanken att öppna upp det fönster som bara varit synligt från utsidan, men som inifrån funnits bakom tavlan…

Börjar regla upp väggen.

Men, ändrar mig och tänker att det kanske inte blir så bra. Det blir mindre jobb att ha kvar väggen hel. Det skulle vara dubbla våningssängar där, och ett litet förråd med plats för te.x städmaterial…..så det blir opraktiskt med fönster, och dessutom är min plan att ha en trapp precis där. Så, nä, inget fönster….

Men så står jag och funderar, (vilket jag ofta gör) och ser att det som lyser från en springa mellan masonitskivorna på väggen jag jobbar på… Jag får en idé att bara kolla hur det ser ut bakom masoniten. Jag kan ju alltid sätta fast skivan igen om det känns fel, eller ser helt konstigt ut.

Med det beslutet- ”jag kollar hur det ser ut bakom”- så kommer glädjen. Jag petar försiktigt bort yttersta lagret, och upptäcker att skivan är exakt utskuren efter fönstret. Tar bort nästa, det är 3 ordentliga brädor som är spikade, därefter lossar jag den sista skivan.

Välkommen fram ♡

Det är en fantastisk överraskning att se fönstret! Ser friskt ut i karmarna, bara att skrapa och måla så blir det hur fint som helst. Jag känner nästan en euforisk glädje att se fönstret! Kan knappt bärja mig tills jag får berätta/ visa vad jag gjort, hahah.

Jag får ändra i min plan lite, ta bort förrådet te.x, för fönstret ska från och med nu få synas från både in- och utsidan!

Det känns som att fönstret själv visade mig vägen, att det ville komma ut i ljuset, genom att jag kunde se ljuset från fönstret trots att det bara var en vägg där…… Att jag stod exakt där jag stod, att solen lyste den dagen när jag började regla väggen. Det finns ingen slump.

Jag tror att vi alla blir visad vägen. Frågan är: Väljer vi att slå bort, eller följa den?

Kram//Åsa ❤